Biscuiți de ovăz simpli
Ingrediente:
3 banane mari, bine coapte
3 picături Tangerine
170 g fulgi de ovăz
110 g unt de nuci
40 g fulgi de ciocolată, stafide sau afine
Instrucțiuni:
1. Preîncălzește cuptorul la 175 ºC.
2.Tapițează o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
3. Pune bananele într-un bol mare de amestecat și zdrobește-le parțial cu o furculiță.
4. Adaugă ulei esențial de Tangerină și continuă până sunt zdrobite complet.
5. Adaugă fulgii de ovăz, untul de nuci și fulgii de ciocolată sau stafidele și amestecă bine. (Dacă folosești afine, așteaptă până când amestecul este bine omogenizat, apoi adaugă-le amestecând cu o spatulă). În funcție de cât de mari vrei să fie biscuiții, ia o cantitate de aluat de două-trei linguri, formează biluțe și dispune-le la distanțe egale pe tăvile de copt. (Poți folosi și un polonic mic pentru biscuiți!)
6. Cu dosul unei linguri sau un pahar gradat, turtește ușor fiecare biscuit. (Acești biscuiți nu se vor lăți în cuptor.)
7. Coace-i timp de 10-12 minute sau până devin ușor aurii. Lasă-i la răcit pe tava de copt timp de aproximativ 10 minute, înainte de a-i transfera pe un grătar pentru a se răci complet. 8. Se păstrează proaspeți o săptămână la frigider sau două luni în congelator.
Acești biscuiți de ovăz simpli sunt ușor de personalizat după preferințe, înlocuind ingredientele și încercând combinații noi.