Topic

Datorită compoziției moleculare naturale, uleiurile esențiale sunt recunoscute și absorbite cu ușurință de corpul nostru atunci când sunt aplicate pe piele.

Aplicarea uleiurilor esențiale poate avea un efect imediat, un beneficiu localizat sau sistemic. Proprietățile regenerante și calmante le fac eficiente atunci când se urmăresc efecte pentru corpul fizic, de îmbunătățire a anumitor sisteme sau pentru frumusețe, dar și pentru ridicarea frecvenței corpului. Structura le permite să fie absorbite în organism circa 30 de secunde și efectele asupra pielii, a sistemelor corpului, a stării emoționale și mentale se resimt imediat. Atunci când sunt aplicate pe piele, accesează fluxul sangvin, de aceea calitatea este extrem de importantă.

Uleiurile esențiale sunt liposolubile, motiv pentru care pentru o mai bună absorbție și pentru a evita posibile sensibilizări ale pielii este important să le diluăm cu un ulei vegetal de calitate atunci când le aplicăm pe piele. Uleiul vegetal are rol purtător, sau cărăuș, iar diluarea nu înseamnă un efect diminuat. În cazul persoanelor în vârstă și a copiilor se recomandă utilizarea unei cantități mai mari de ulei purtător.

Personal prefer uleiul de cocos fracționat pentru că are molecule medii, nu lasă urme grase, este lichid și nu are miros, deci nu afectează calitatea olfactivă a uleiurilor esențiale. Alte opțiuni dacă sunt uleiuri de calitate: ulei de argan, migdale, avocado, măsline, semințe de struguri, etc.

Factori importanți când vorbim de diluție sunt vârsta, greutatea și starea generală de sănătate.

Regula de bază în diluție:

  • 1 picătură ulei pur la 10ml ulei purtător pentru copii sub un an

  • 1 picătură ulei pur la 5ml ulei purtător peste un an. 

 

 Aplicarea topică pentru beneficii locale sau sistemice:

  • Masajul

  • Confort imediat

  • Sistem imunitar, respirator, digestiv

Alte metode eficiente:

  • Adăugăm 1-2 picături în apa de baie împreună cu sare Epsom, gel de duș, miere sau alt agest purtător pentru dispersare 

  • Compresă caldă sau rece cu un prosop înmuiat în apă și uleiuri esențiale

  • Adăugarea uleiurilor în crema sau uleiul de corp 

Zone sensibile, de evitat:

  • Zona ochilor și a urechii interne. Dacă pătrund accidental, aplicăm ulei vegetal sau lapte, nu apă.

Dacă ar fi să comparăm potența și concentrația uleiurilor esențiale cu plantele, știm că uleiurile sunt de circa 70 de ori mai puternice. O picătură de ulei esențial de Mentă echivalează cu aproximativ 28 de căni de ceai. La fel de importanta ca potența este ca uleiul să fie cu adevărat natural, adică nimic să nu fie scos sau adăugat. Atunci când sunt utilizate corect și în siguranță uleiurile pot fi benefice pentru toate vârstele.

Descoperă și celelalte moduri de utilizare a uleiurilor esențiale pure în rutina zilnică:

aromatic.jpg

Dispersate în aer uleiurile esențiale pot fi stimulante sau calmante.

utilizare-interna.jpg

Uleiurile doTERRA sunt pure dar recomandăm documentarea înainte de a fi utilizare intern.